Edremit'te sel taşkınlarına önlem alınıyor
Edremit'te sel taşkınlarına önlem olarak derelerde ıslah çalışmaları yürütülüyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Mart 2015 - Çarşamba 04:37
Güncelleme: 25 Mart 2015 04:37
Edremit

Edremit’te sel taşkınlarına önlem olarak derelerde ıslah çalışmaları yürütülüyor.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, DSİ yetkilileri ile birlikte ilçede ki Kanlı Dere, Ağlı Dere, Güre Memet Deresi ve Güre Kuru Dere’de tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Saka, “DSİ tarafından yapılan ve belediyemizin de destek verdiği çalışmalarla sel ve taşkın tehlikesi büyük oranda önlenmiş olacak” dedi.
Edremit ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından derelerde yürütülen ıslah çalışmaları devam ediyor. Kanlı Dere ve Ağılı Dere’de taşkın kurma inşaatı devam ederken Güre Mahallesi’nde ki Memet Deresi’nde 12,5 metre yüksekliğinde yapılan taşkın önleyici bent ile Güre ve Altınoluk Mahalles’ni ayıran Kuru Dere’de de yapılan bir kilometre uzunluğunda ki taşkın koruma inşaatı tamlandı. Tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları DSİ yetkilileri ile birlikte yerinde inceleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “İlçemizde kış mevsimde ki şiddetli yağışlarda taşkınların yaşandığı derelerin ıslah edilmesi çok önemli görüyoruz. Bu çalışmaların tamamlanması ile sel ve taşkın gibi tehlikelerin önüne geçmiş olacağız. DSİ tarafından yürütülen projelere belediye olarak gerekli duyulan noktalarda destek oluyoruz. Güre Memet Deresi’nde ki taşkın önceleyici bent ile Kuru Dere’de ki ıslah çalışmaları tamamlandı. Kanlı ve Ağlı Dere’de ise çalışmalar sürüyor. Bu projeleri yürüten Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’ne ve ilçemizin yararına olan her türlü hizmetin getirilmesine katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
1

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı

2

Akın’dan Amatör balıkçılara müjde:

3

Balıkesir’de deprem seferberliği çağrısı

4

Amatör Balıkçılar Büyükşehir’in yarışmasında hünerlerini sergiledi

5

Gönen’in gururu Mustafa Çulcu’nun adı ölümsüzleşiyor

6

DAHA GÜZEL BIR BANDIRMA İÇİN BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

7

CHP’de Atak toplantısı